Ušetřete na energiích s parc4u: Jak využít aktuální situaci na energetickém trhu

Dnes se podíváme na aktuální situaci na energetickém trhu, která byla poznamenána velmi těžkým obdobím. Ale nebojte, přinášíme vám i pozitivní zprávy a řešení, jak ušetřit s parc4u!

Energetická krize a její dopad na spotřebitele

Evropa zažila během posledních dvaceti měsíců drsnou energetickou krizi, která se bohužel dotkla i konečných spotřebitelů. Dlouhodobě zafixované ceny energií se staly raritou. Naštěstí se situace na trhu zlepšuje a ceny energií postupně klesají.

Ne všechny nabídky jsou výhodné

Dodavatelé energií reagují na změnu cen a nabízejí nové produkty. Přesto je třeba být opatrný, neboť ne všechny jsou pro spotřebitele výhodné. Mnohdy je lepší odebírat energie na spotovém trhu, jako to dělají města, obce a státní instituce.

Spotový trh: denní burza energií

Na spotovém trhu se obchodují energie na příští den, ačkoliv předem nevíme, jakou cenu za energie zaplatíme. Vláda ale garantuje cenové stropy, takže se spotřebitelé nemusí obávat nepřijemného překvapení.

Alternativa od parc4u: indexace k posledním pěti zavíracím cenám

Vláda ČR zakázala dodavatelům nabízet produkty indexované vůči spotovému trhu. My jsme ale našli alternativu – indexaci k posledním pěti zavíracím cenám měsíčního kontraktu dosažených na burze. Není to sice tak efektivní nástroj jako indexace jako vůči spotovému trhu, ale stále poskytuje lepší výsledky než aktuální vládní stropy.

Pokles cen elektřiny za poslední měsíce:

Leden: 5 Kč/kWh
Únor: 4 Kč/kWh
Březen: 3,79 Kč/kWh
Duben: 3,22 Kč/kWh

vyvoj-spotoveho-trhu

Vyzkoušejte naši nabídku přes platformu parc4u

Přejít na naši nabídku je snadné – stačí několik kliknutí v aplikaci parc4u. Smlouva je na dobu neurčitou, ale doporučujeme Vám později zafixovat cenu dodávky od 1. ledna 2024. Budeme vás informovat o vhodných okamžicích pro tuto fixaci.

Příklad cenové nabídky pro odběr zemního plynu:

cenovy-priklad-odberu-zemniho-plynu

Příklad cenové nabídky pro odběr elektřiny:

cenovy-priklad-odberu-elektriny

Konkrétní nabídku přímo pro vás vytvoříme podle parametrů vašeho odběrného místa.

Proč zvolit parc4u?

Naše nabídka vám pomůže ušetřit peníze na energiích, aniž byste museli obětovat pohodlí. Naše aplikace je snadno použitelná, takže přechod na výhodnější nabídku je otázkou několika kliknutí.

Navíc, s parc4u budete vždy informováni o nejnovějších změnách na trhu a nejlepších příležitostech pro fixaci cen energií. Naše cílem je poskytnout vám vždy nejlepší možné řešení.

Závěrem

Energetický trh se zotavuje a je načase přemýšlet o tom, jak využít tuto situaci ve svůj prospěch. S parc4u získáte efektivní a flexibilní alternativu k tradičním nabídkám energií. Nejenže ušetříte peníze, ale také budete mít přístup k užitečným informacím a podpoře od našeho týmu.

Vyzkoušejte naši nabídku ještě dnes prostřednictvím aplikace parc4u a začněte šetřit na energiích!

Nezapomeňte sledovat náš blog pro další tipy a novinky z energetického světa. A pokud se vám tento článek líbil, neváhejte ho sdílet se svými přáteli a rodinou. Společně můžeme učinit energetický trh přehlednějším a udržitelnějším pro všechny.